was successfully added to your cart.
Category

Hverdag

Er ikke vanlig mat bra nok?

By | Hverdag, Kosthold | No Comments

Det er en del misoppfatninger der ute når det gjelder kosthold. Jeg møter dem hele tiden, både på jobb og på fritiden. Og jeg skjønner det godt! Man bombarderes hele tiden av artikler, «forskning», «hvordan komme i form på 12 uker», bananer er farlige, poteter må du ikke spise, «derfor blir du tjukk av karbohydrater», Vin er like bra som trening, sjokolade er en grønnsak, ja, du skjønner poenget. Disse sakene er som regel forfattet i den hensikt å få flest mulig klikk, ikke nødvendigvis for å gi deg riktig informasjon.

For når ble det slik at man ikke kan spise sukker, melkeprodukter, gluten, frukt, poteter, ris, pasta?

Er bananer virkelig skyld i overvektsproblematikken vi står overfor? Er det virkelig overspising på poteter som er problemet? NEI. Så enkelt er det ikke. Jeg skal ikke spekulere videre i det.

Men fortsatt tror mange at man ikke kan spise for eksempel brød hvis man skal være «fit». At man må holde seg unna alt som er usunt. Og med usunt menes som regel alt som er kaloritett eller inneholder sukker. Mens olivenolje, nøtter og alt med kokos, DET er sunt det! Vel..en neve nøtter er minst 150 kalorier. Faktisk har 100 gram nøtter minst like mange kalorier som 100 gram sjokolade, men de fleste tenker ikke på maten på denne måten, fordi kaloritelling, DET er farlig det. Man kan jo bli FANATISK.

 Vel…jeg mener det handler om å være bevisst hva man putter i seg og heller tenke at man skal gi kroppen sin de næringsstoffene den har behov for. Gjør du det vil du være langt mer mett og tilfreds. Det blir også mye lettere å spise fornuftige mengder av junk og søtsaker når man skal ha det, for man føler rett og slett ikke det store behovet.

Du kan spise brød, du kan spise pasta, du kan spise torosaus, du kan spise sjokolade, men du kan ikke spise alt hele tiden. Jeg tror mange går veldig hardt ut, NÅ SKAL de legge om kostholdet, nå skal ALT det usunne ut og så ender de opp med så mange regler for seg selv at de gir opp etter kort tid. Ingen vil vel leve på mager og ensformig mat resten av livet?

Slår et slag for vanlig mat jeg, all mat! Og brødskiver! HVER DAG.

Hei, verden!

By | Hverdag, Livsstil | No Comments

Hei til nye og gamle lesere! Flere har sikkert kikket innom tidligere på den gamle bloggen. Jeg skulle i utgangspunktet overføre alle de gamle innleggene mine til den nye bloggen, men jeg støtte på litt tekniske problemer og vet ikke om jeg orker å bruke tid på å prøve å fikse det. Anyways, jeg er tilbake og denne gangen for fullt. Dvs jeg skal jobbe med trening på heltid! Det er i alle fall planen 😉 Ikke bare som et prosjekt på siden av min «vanlige» jobb (noe som viste seg å være helt umulig med to små barn og alt som følger med).

Men nå har jeg altså tatt valget om å forlate min vanlige jobb til fordel for å jobbe som pt. Helt tullete i følge noen. Gutsy og tøft i følge andre. Så får vi se. Jeg forventer ikke at dette blir lett. Men jeg har lovt å gi det en hel del tålmodighet, stå på vilje og en stor dose lidenskap. For det er ikke tvil om at jeg brenner for å hjelpe folk med å forandre livsstil.

Målet med denne bloggen er å inspirere til å komme seg på trening, til å ta gode valg i matveien og til å finne sin vei. For som med veldig mye annet er det mange veier til rom. Så må man ikke glemme at kropp og hode henger sammen. Noe jeg etter hvert har skjønt!

Så etter ti år med knoting i styrkesalen, minst like mange år med aktiv fotballspilling, to svangerskap (hvor jeg ble både tjukk og utrent), to fitnesskonkurranser og en hverdag med en 2-åring, en 4-åring, en travel ektemann og en liten kattepus så har jeg opparbeid meg en del triks og tips for å navigere gjennom jungelen av kostholds- og treningsmyter. Og ikke minst hvordan det kan implementeres i hverdagen. Disse har jeg tenkt å dele med dere. Så heng med, enten du er trent, utrent, inaktiv, aktiv, for tjukk, for tynn eller bare lurer på hva i helsike som får en person til å slutte i jobben som jurist for å få folk til å svette og spise mer brokkoli 😉